U trendu

FČ se ne protivi blokadi Trampovih naloga na društ. mrežama

VAŠINGTON – Direktor američke Federalne komisije za komunikacije (FČ) Adžit Pai rekao je da se ne protivi odlukama fejsbuka i tvitera da blokiraju naloge Donalda Trampa, prenosi Rojters.

Direktor Federalne komisije za komunikacije Adžit Pai je rekao da ne želi da dovodi u pitanje ove odluke, uzevši u obzir okolnosti.

Upitan da li bi Tramp trebalo da snosi odgovornost za nasilne akcije njegovih pristalica na Kapitolu, Pai je rekao da je bila užasna greška da se sugeriše da bi rezultati izbora, a pogotovo procesi koji su kulminirali u Senatu i Beloj kući, mogli na bilo koji način da budu primenjeni.

To je bila užasna greška i niko ne treba da smatra da joj treba povlađivati, istakao je Pai, kojeg je Tramp postavio na mesto direktora 2017. godine.

On je rekao da neće krenuti u pravcu postavljanja novih pravila koje je tražio odlazeći predsednik kako bi se ograničila zaštita društvenih mreža.

Tramp je prošle godine zahtevao da Federalna komisija za komunikacije postavi nova pravila za ograničenje zaštite kompanija u čijem se vlasništvu nalaze društvene mreže prema članu 230. i odredbama Zakona o pristojnosti u komunikacijama iz 1996. godine koji štiti kompanije od odgovornosti za sadržaje koje objavljuju njihovi korisnici i koji im dozvoljava da uklone legalne, ali neprimene postove.

Pai je 15. oktobra rekao da želi da krene u pravcu uspostavljanja novih pravila, ali je juče rekao da nema dovoljno vremena da se to učini pre nego što Bajden stupi na vlast.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar