U trendu

Fejsbuk uklonio stranice američkog teoretičara zavera zbog govora mržnje

Fejsbuk je danas saopštio da je uklonio četiri stranice s te društvene mreže koje pripadaju poznatom američkom zagovorniku teorija zavera Aleksu Džounsu zbog govora mržnje i siledžijskog ponašanja.

Društvena mreža je saopštila da je takodje blokirala Džounsov nalog na 30 dana zato što je više puta objavljivao sadržaj koji krši njena pravila o govoru mržnje i siledžijstvu.

Fejsbuk je naveo da je sklonio četiri stranice pošto je dobio izveštaje da sadrže „glorifikovanje nasilja“ i „dehumanizujući rečnik“ prema muslimanima, imigrantima i transrodnim osobama.

Fejsbuk je poslednja u nizu tehnoloških kompanija koja je preduzela mere protiv Džounsa posle sve jačih reagovanja na društvenim mrežama zbog njegovih izjava,

Prošle nedelje servis za striming muzike Spotifaj (Spotify) uklonio je neke epizode „Aleks Džouns šoa“ zbog kršenja politike o govoru mržnje.

Džouns, koji je poznat po portalu Infowars, veliki je pristalica predsednika SAD Donalda Trampa. Medju Džounsovim teorijama zavere su da je napad 9. septembra 2001. na Njujork i Vašington organizovala američka vlada ili da su masakr u školi u Konektiketu kada je ubijeno 26 dece i odraslih, lažirale levičarske snage kako bi se uvela kontrola oružja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike