U trendu

Filipče: Prvo kraj istrage, pa ću odlučiti o ostavci

SKOPLJE – Makedonski ministar zdravlja Venko Filipče izjavio je danas da će sačekati da bude završena istraga o požaru u kovid bolnici u Tetovu, pre nego što odluči da li će podneti ostavku.

On je na prvoj konferenciji za novinare nakon požara u kojem je u sredu uveče u privremenoj kovid bolnici Tetovo poginulo 14 pacijenata, rekao da niko neće biti izuzet od odgovornosti ako to istraga utvrdi, prenosi TV Telma.

„Mnogi mediji i pojedinci su tražili moju ostavku. Ne bežim od odgovornosti, niti ću bežati, ali ću insistirati i čekati da se istraga završi“, poručio je Filipče

On nije odgovorio na pitanje da li se oseća moralno odgovornim za tragediju, iako su novinari na tome insistirali.

Filipče je saopštio da su žrtve stare između 29 i 79 godina, dok je 12 evakuisanih pacijenata sigurno i stabilno u bolnici u Tetovu.

Što se tiče kvaliteta i bezbednosti privremenih bolnica, Filipče je pokazao svu dokumentaciju za njihovu nabavku i postavljanje i istakao da je sprovođenje tih projekata prošlo uz stroge standarde i procedure.

„Istraga bi trebalo da utvrdi da li se i na koji način nakon primopredaje objekta tetovskoj bolnici održavao i njime upravljao“, naveo je Filipče.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.