U trendu

Finska popušta mere, otvara restorane

HELSINKI – Finska je danas potvrdila da će zbog pada stope zaražavanja kovid-19 u proteklih mesec dana ublažiti neke epidemiološke mere i omogućiti ponovni rad restorana od sledeće nedelje.

Rojters prenosi da je vlada najavila da će se ponovni rad ugosteljskih objekata dozvoliti uz ograničenja radnog vremena, prodaje alkohola i broja gostiju, a na području glavnog grada restorani će moći da koriste 50 odsto kapaciteta i prodaju alkohol do 17 časova, a obavezni su da zatvaraju u 19 časova.

Vlada je danas, takođe, odlučila da proces vakcinacije više usmeri na područja u kojima se virus najbrže širi, kao što je to slučaj u glavnom gradu.

Prema podacima finskog zdravstvenog instituta, 1,2 miliona Finaca do sada je primilo najmanje jednu dozu vakcine, a juče je ministar zdravlja saopštio da Finska pokušava da dogovori kupovinu ruske vakcine Sputnjik V.

Uprkos velikom broju infekcija u martu, Finska je i dalje među zemljama koje su najmanje pogođene pandemijom, sa zabeleženih 83.253 slučaja, 558 preminulih i 161 osoba koje su hospitalizovane zbog Kovid 19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar