U trendu

Fon Kramon: Nesto se mora dati i zemljama Z. Balkana

SARAJEVO – Izvestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan Viola fon Kramon izjavila je danas u Sarajevu da se u slučaju davanja kandidatskog statusa Moldaviji i Ukrajini mora nešto dati i zemljama Zapadnog Balkana, što, kako je rekla, podrazumeva i status kandidata za BiH.

„Mi evropski parlamentarci uvek govorimo da u slučaju da se status kandidata da Moldaviji i Ukrajini, takođe moramo dati nešto zemljama Zapadnog Balkana da bismo pokazali da smo kredibilni i da poverenje u nas nije u potpunosti izgubljeno“, rekla je Fon Kramon.

Odgovarajući na pitanje novinara šta bi podrazumevalo vraćanje kredibiliteta, odgovorila je da je reč o statusu kandidata za BiH, otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom i o viznoj liberalizaciji za samoproglašeno Kosovo, prenosi Srna.

Fon Kramona je u Sarajevo doputovala sa grupom evroparlamentaraca i članova Bundestaga iz grupacije Zelenih, u kojoj su i predsednik delegacije Parlamenta EU za odnose sa BiH Romeo Franc i član Bundestaga Boris Mijatović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar