U trendu

FSB: Sprečen teroristički napad ID na železnicu na Krimu

MOSKVA – Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) sprečila je pristalicu ekstremističke organizacije Islamska država da izvrši teroristički napad na železničku prugu na Krimu, saopštio je danas FSB.

„Federalna služba bezbednosti na Krimu osujetila je teroristički napad. Državljanin Rusije, pristalica međunarodne terorističke organizacije Islamska država, priveden je u Simferopolju. On se spremao da digne u vazduh železničku prugu po instrukcijama vođa krimskotatarskog dobrovoljačkog bataljona koji je učestvovao u vojnim aktivnostima protiv Oružanih snaga Rusije u Ukrajini,“ navodi se u saopštenju FSB, prenosi agencija TAS S.

Navodi se da su iz kuće privedenog oduzete dve improvizovane eksplozivne naprave ukupne težine tri kilograma, dva električna detonatora, uputstva za postavljanje bombi duž železničkih pruga, ekstremisticka literatura, zastava Krimskih bataljona i propagandni leci.

Dodaje se da je protiv njega pokrenut postupak po članovima Krivičnog zakonika Rusije (pripreme za teroristički napad, nedozvoljeno držanje eksploziva i eksplozivnih naprava).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar