U trendu

FSB: Uhapseni planirali atentat i na druge ruske novinare

MOSKVA – Neonacisti koji su uhapšeni u Moskvi planirali su, osim poznatog ruskog novinara Vladimira Solovjova, ubistva i generalnog direktora MIA Rosija sevodnja Dmitrija Kiseljova, glavne urednice RT Margarite Simonjan i drugih, saopšila je danas ruska Federalna služba bezbednosti (FSB), koja je objavila video-snimak sa svedočenjima uhapšenih.

„Razmatrana su ubistva ljudi koji su širili propagandu, odnosno Solovjova, Kiseljova, Skabejeva, Popova, Keosajana, Simonjan“, rekao je jedan od uhapšenih, koji je priznao krivicu, prenosi Sputnjik.

FSB je, takođe, saopštila da su uhapšeni „neonacisti priznali da su ispunjavali nalog Službe bezbednosti Ukrajine (SBU)“.

Drugi uhapšeni, koji je koordinisao rad ostalih izvršilaca, priznao je da je po nalogu SBU naredio saradnicima da hitno „uklone“ novinara Ruske državne radio-televizije Vladimira Solovjeva.

Članovi organizacije su priznali da su planirali ubistvo, nakon kog su nameravali da se kriju u inostranstvu.

SBU je demantovala ranije danas da ima bilo kakve planove da za ubistvo televizijskog novinara Vladimira Solovjeva.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije danas da je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) privela terorističku grupu koja je planirala atentat na poznatog ruskog novinara.

U saopštenju FSB navedeno je da su privedeni neonacisti koji su po nalogu Kijeva planirali ubistvo poznatog ruskog novinara Vladimira Solovjeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.