U trendu

Funkcionerima putovanja važnija od bezbednosti zemlje

PODGORICA – Nakon odlaganja sednice Veća za nacionalnu bezbednost na kojoj je trebalo da se razmatra izveštaj o postupanju policije i bezbednosnih službi na Cetinju uoči i tokom ustoličenja mitropolita Joanikija, predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević još jednom je apelovao na sve državne funkcionere da im bezbednost zemlje mora biti važniji od službenih putovanja.

Knežević je poručio da Crna Gora nema više luksuz da čeka raznorazne komisije i izveštaje o bezbednosnoj situaciji.

„Mi nemamo više luksuz da čekamo raznorazne komisije i izveštaje i procenjujemo da li će neko nekoga preglasti i da li će neko biti odsutan. Ja kao predsednik Odbora za bezbednost ne mogu da zakazem sednicu već 15 dana, jer su državnim funkcionerima koji imaju obavezu da se pojave na sednici, važnija službena putovanja, a Odbor ne želi da zaseda dok svi ne budu prisutni“, napisao je Knežević na svom fejsbuk profilu.

Istakao je da smatra da ne postoji u ovom trenutku važnija tama od bezbednosne situacije u Crnoj Gori i da premijer i potpredsednik treba da izdaju obavezujuća uputstva ako ne u nekon zakonodavnom, a ono u profesionalnom i ljudskom smislu, da članovi moraju prisustvovati sednicama odbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar