U trendu

Gajdaj: U Lugansku ima 10.000 ruskih vojnika

KIJEV – Guverner ukrajinske oblasti Lugansk Sergej Gajdaj izjavio je danas da se u istočnom regionu Lugansk nalazi oko 10.000 ruskih vojnika.

„To su (jedinice) koje su stalno u regionu Luganska, koje pokušavaju da napadnu i pokušavaju da ostvare dobitke u bilo kom pravcu“, rekao je Gajdaj na ukrajinskoj televiziji.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri tvrdnje guvernera Gajdaja.

On je, u međuvremenu, na Telegramu poručio da će ukrajinske snage možda morati da se povuku iz poslednjeg džepa koji kontrolišu u regionu Luganska kako bi izbegle da budu zarobljene.

Povlačenje ukrajinskih snaga moglo bi da približi ruskog predsednika Vladimira Putina cilju da u potpunosti zauzme regione Luganska i Donjecka na istoku Ukrajine, navodi Rojters.

Ruske snage su napredovale u ove dve oblasti u Donbasu, potpuno sravnivši neke gradove sa zemljom, tvrdi britanska agencija.

Gajdaj je rekao da su ruske trupe ušle u Sevjerodonjeck, najveći grad Donbasa koji još uvek drži Ukrajina, nakon što su danima pokušavali da tamo zarobe ukrajinske snage, ali je dodao da ruske snage neće moći da zauzmu oblast Luganska „kao što su analitičari predviđali“.

„Imaćemo dovoljno snage i resursa da se odbranimo. Međutim, moguće je da ćemo morati da se povučemo, da ne bismo bili opkoljeni“, rekao je Gajdaj na Telegramu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar