U trendu

Geidt: Objaviću savet i izjavu o sukobu interesa Džonsona

LONDON – Nezavisni savetnik za interese ministara Kristofer Geidt, koji istražuje da li je britanski premijer Boris Džonson prekršio kodeks ponašanja, rekao je danas da će objaviti svaki savet premijeru, kao i izjavu o sukobu interesa.

Lord Kristofer Geidt, koji je u aprilu imenovan kao nezavisni savetnik za interese ministara, rekao je poslanicima da ima dva neposredna zadatka, u vezi finansiranja obnove u Dauning stritu, prenosi Rojters.

On je u parlamentu najavio da bi razmotrio sve činjenice koje se odnose na adaptaciju premijerovog stana, a da planira da objavi taj savet uporedo sa izjavom o sukobu interesa.

Nezavisnog savetnika imenuje premijer da ga savetuje o vladinom ministarskom kodeksu ponašanja, i ima za cilj da savetuje ministre o upravljanju njihovim privatnim interesima, kako bi se izbegli potencijalni ili uočeni sukobi interesa.

Nezavisni nadzorni organ britanskog parlamenta istražuje britanskog premijera Borisa Džonsona zbog putovanja u inostranstvo i načina na koji je to predstavio parlamentarnim vlastima, a ona je nastavak istrage Džonsonovih finansijama, jer vlasti već razmatraju kako je finansirano renoviranje stana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar