U trendu

Geraščenko: Završeni pregovori Rusije i Ukrajine

MINSK – Pregovori delegacija Rusije i Ukrajine su završeni, saoštio je danas savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Gerašcenko.

„Pregovori između Ukrajine i Ruske Federacije su završeni“, napisao je Geraščenko na Telegramu, a prenosi ukrajinski Interfaks.

Drugi detalji nisu objavljeni.

Pregovori su, kako je ranije saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, počeli danas u Gomeljskoj oblasti.

Rusku delegaciju predvodio je savetnik šefa države Vladimir Medinski, a u njoj su bili i zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko, zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin i predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove Dume Leonid Slucki, naveo je Tas s.

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je šef ukrajinske delegacije, u kojoj su i savetnik šefa kabineta predsednika Mihail Podoljak, lider partije Sluga naroda David Arahamija, ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov, šef delegacije Ukrajine u Trilateralnoj kontakt grupi Andrej Kostin, narodni poslanik Rustem Umerov i zamenik ministra spoljnih poslova Nikolaj Točicki.

Kako je ranije prenela ukrajinska agencija UNIAN, ključna tema pregovora je momentalni prekid vatre i povlačenje ruskih trupa sa teritorije Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.