U trendu

Gerasimov i Mili razgovarali o međunarodnoj bezbednosti

MOSKVA – Najviši vojni zvaničnici SAD i Rusije načelnik generalštaba američke vojske general Mark Mili i ruski načelnik generalštaba Valerij Gerasimov razgovarali su danas telefonom, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je navelo da su Gerasimov i Mili danas razgovarali “o aktuelnim pitanjima koja se odnose na međunarodnu bezbednost“, bez navođenja više detalja, prenosi TAS S.

Mili je u ponedeljak razgovarao telefonom sa komandantom ukrajinskih oružanih snaga Valerijem Začižnijem o bezbednosnoj situaciji na istoku Evrope.

TAS S navodi da su poslednjih dana SAD, NATO i Evropska unija stalno izražavali zabrinutost zbog kretanja ruskih trupa oko Ukrajine, a da je ranije portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio da su izveštaji zapadnih medija o „ruskim planovima invazije na Ukrajinu“ „prazna i bez osnova“ eskalacija tenzija.

On je podvukao i da kretanje ruskih snaga na ruskoj teritoriji ne bi trebalo da izaziva zabrinutost bilo kome, jer Rusija, kako je naglasio Peskov, nikome nije pretnja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.