U trendu

Gladkov: Eksplozije i pozar u magacinu municije kod Belgoroda

MOSKVA – Guverner Belgorodske oblasti u Rusiji Vjačeslav Gladkov saopštio je da se više uzastopnih eksplozija čulo u ranim jutarnjim satima u ruskom gradu Belgorodu, u blizini granice sa Ukrajinom, i da gori skladište municije, prenosi Rojters.

Gladkov je rekao da nema povređenih civila u požaru koji je izbio u skladištu kod sela Staraja Nelidovka i koji je u međuvremenu ugašen, prenosi TAS S.

„Požar kod sela Stara Nelidovka je ugašen. Prema rečima šefa spasilačke službe Belgorodske oblasti Sergeja Potapova, nije bilo civilnih žrtava“, napisao je Gladkov na Telegramu.

Rusija je optužila Ukrajinu da je tokom aprila helikopterima napala skladište goriva u Belgorodu i granatirala nekoliko sela u ovoj oblasti.

„Selo Golovčino Grajvoronskog okruga u Belgorodskoj oblasti ponovo je granatirano sa ukrajinske strane, oštećeno je nekoliko pomoćnih objekata i četiri kuće, nema žrtava među civilima“, napisao je juče Gladkov na svom Telegram kanalu.

Golovčino, koje se nalazi 50 kilometara od Belgoroda granatirano je sa ukrajinske strane 19. aprila, a troje meštana sa različitim povredama zatražilo je nakon toga medicinsku pomoć, dok je u tom bombardovanju oštećeno 76 kuća i 17 vozila, navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar