U trendu

Gradonačelnica Supetra osudila napad na sezonce

SUPETAR – Posle napada na sezonske radnike u Supetru na Braču, koji se dogodio jer su, kako se sumnja, dvojica mladića u napadnutoj skupini bila srpske nacionalnosti, gradonačelnica Supetra Ivana Marković osudila je taj napad i rekla da će ukinuti finansiranje Torcida Kupa kao i uskratiti im korišćenje sportskih terena.

Sumnja se da su upravo pripadnici Torcide nakon održavanja tog kupa u noći sa subote na nedelju napali sezonce u Supetru.

Marković je poručila da je Supetar oduvek bio i biće tolerantan i otvoren grad za sve koji ga žele posetiti i u njemu raditi i živeti, prenosi Hina.

Teši je, kako kaže, to da niko od napadača nije bio iz Supetra, „iako ostaje gorak trag jer se napad dogodio u našem gradu“.

U splitskoj policiji su rekli da su svih petoro napadnutih hrvatski državljani, a dvoje od njih su srpske nacionalnosti.

Napadnuto je pet mlađih osoba od 21 do 26 godina, među kojima i jedna devojka, a reč je o sezonskim radnicima.

U splitskoj policiji, koja je u nedelju uhapsila dve osobe ( od 22 i 19 godina) zbog sumnje da su u jutarnjim satima u Supetru učestvovali u napadu na grupu sezonskih radnika, rekli su da nastavljaju intenzivno da tragaju za ostalim napadačima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar