U trendu

Gradonačelnik Podgorice biće iz Pokreta Evropa sad

PODGORICA – Nakon što je Ustavni sud rešio žalbe na izborne rezultate lokalnih izbora u Crnoj Goru održanih oktobra prošle godine, nosilac liste „Za budućnost Podgorice“ Jelena Borovinić Borović kaže da mesto gradonačelnika Podgorice i dalje pripada Pokretu Evropa sad, od kojeg očekuje da uskoro predloži ime novog gradonačelnika.

Nakon lokalnih izbora na kojima je Pokret Evropa sad osvojio najveću podršku i postigao dogovor o formiranju vlasti u Glavnom gradu sa strankama pobednicama na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020., za gradonačelnika je bio viđen zamenik predsednika tog pokreta Jakov Milatović, koji je ušao u drugi krug predsedničkih izbora sa aktuelnim predsednikom Milom Đukanovićem.

Borovinić Bojović kaže i da bi to trebalo da bude neko ko je visoko pozicioniran u PES-u/

Ona je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazala da je nova većina imala više sastanaka sa jedinstvenom porukom da će imati skladnu vlast u Glavnom gradu.

“Ništa se nije promenilo, nastavljaju se dogovori oko formiranja vlasti… Šte se tiče koalicije mi nemamo nikakvih problema, dogovori se nastavljaju”, kazala je Borovinić Borović.

Rekla je da postoje i prakse da gradonačelnik može da bude i sa neke druge liste, međutim ono što je sada činjenica jeste da mesto gradonačelnika pripada Evropi sad, da mesto predsednika Skupštine Glavnog grada pripada Demokratskom frontu.

„Ono što je nama važno jeste da ne izneverimo očekivanja građana. Ja očekujem da će Evropa sad dati uskoro i ime gradonačelnika i da će to biti neko ko je visoko pozicioniran u tom pokretu”, navela je Borovinić Borović.

Vasilije Čarapić iz PES-a najavio je da će ovaj pokret na prvom narednom sastanku koalicione partnere obavestiti o tome koga, umesto Jakova Milatovića, predlažu za gradonačelnika.

“Mislim da će to biti prihvatljivo za sve”, kazao je Čarapić i dodao da su im u ovom trenutku predsednički izboru u fokusu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar