U trendu

Gradonačelnik Pule organizatoru psovao „srpsku majku“ i nazvao „srpskim smećem“

ZAGREB – Organizator koncerta folk muzike ogorčeni su postupkom gradonačelnika Pule Filipa Zorčića, koji je zabraio nastup zakazan za 25. marta, na kojem je trebalo da pevaju Dragan Kojić, Ana Bekuta, Duško Kuliš i Zorana Mićanović i otkrivaju da im je prvi čovek Pule ne samo zabranio koncert već ih je i brutalno vređao i povao „srpsku majku“.

Informacija o gradonačelnikovoj zabrani koncerta narodne muzike u Puli je izazvala veliku pažnu hrvatske javnosti.

Direktor projekta Hiljadarka, koji je organizator ovog koncerta, Mario Cindori u saopštenju ovim povodom teško optužje gradonačelnika Pule Zorčića da mu je preko telefona pretio i, kako je naveo, „psovao srpsku majku“, kao i da je rekao da „ne želi srpsko smeće u svom gradu“.

Iz projekta Hiljadarke saopšteno je da izražavaju neizmerno žaljenje zbog toga što je jedna vesela i tradicionalna zabavna, estradna priča mora da dobije ovakav epilog, ali da radi istinitog informisanja javnosti, ne žele, kažu, ništa da sakrivaju.

Precizirajući da je ugovor bio potpisan i da su obavljene sve pripreme, navode:

„Na dan kad smo Pulu oblepili plakatama, oko 21 sat navečer, zvao nas je uplašeni direktor pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško i rekao da je upravo dobio poziv od besnog gradonačelnika Filipa Zoričića koji mu je doslovno naredio da bez obzira na ugovor, odmah otkaže taj koncert jer gradonačelnik ne želi, citiram, ‘srpska smeća’ u svom gradu“, kaže Cindori, preneo je hrvatski portal Index.

Napominje da ga je ovaj poziv zatekao na putu, da je bio potpuno šokiran i da je rekao da ne može da veruje šta čuje, te da moli da odmahh bude spojen sa gradonačelnikom kako bi rešili eventualni nesporazum.

„Nakon što sam dobio direktan broj telefona, kontaktirao sam lično gradonačelnika na mobilni. Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno da razgovaram s gospodinom Zoričićem, nali je on na telefon, ikao i meni rekao ‘da ne želi srpska smeća u svom gradu'“, naveo je organizator.

Pokušao je, kaže, da mu objasni da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pevač, Dalmatinac, Splićanin, ali kada mu je u jednom trenutku počeo na najbrutalniji način „psovati mater“, prekinuo je telefonski razgovor.

„Celi taj razgovor slušale su četiri osobe na speakerfonu koje su sa mnom bile u restoranu, a koje će isto posvedočiti na sudu u tužbi koju upravo podiže naš advokat Srđan Simić iz Pule“, kaže Cindori, koji se još jednom izvinio u ime celog tima Hiljadarke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar