U trendu

Gradonačelnik Venecije: Ko vikne „Alahu akbar“ poslaćemo ga Alahu (video)

Gradonačelnik Venecije je izjavio da će bilo ko ko uzvikne „Alahu akbar“ u centru tog grada biti upucan, prenosi „Biznis insajder“.
Luiđi Brunjaro, nezavisni političar, koji se ponosi time što nije politički korektan, uputio je pretnju posle nedavnog terorističkog napada u Barseloni u kom je stradalo 15 ljudi, kada se terorista kombijem zaleteo u masu u pešačkoj zoni, piše B92.

„Ukoliko neko utrči na Trg Svetog Marka i počne da viče ’Alahu akbar‘, upucaćemo ga“, rekao je Brugnaro, navodi „Tajms“.

Međutim, njegova pretnja nije shvaćena ozbiljno i postala je predmet šale na konferenciji kojoj je prisustvovao, dodaje se.

Prilikom posete Riminiju, Brunjaro je istakao da je Venecija bezbednije mesto od Barselone.

„U odnosu na Barselonu, koja nije imala spremnu zaštitu, mi smo u stanju pripravnosti“, naglasio je on tokom panel diskusije na temu radikalizma i terorizma.

Italijanska policija uspešno je u martu sprečila pokušaj terorista, pripadnika kosovske džihadističke ćelije, da raznesu most Rijalto u Veneciji.

Brunjaro je podsetio na taj uspeh rečima: „U Veneciji smo uhapsili četvoricu terorista koji su želeli da raznesu most Rijalto govoreći da žele da odu kod Alaha. Ali mi smo ih poslali pravo kod Alaha — pre nego što su počinili štetu“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.