Grčka najavila produženje graničenja avio putovanja do 7. 6.

ATINA – Grčka uprava za civilno vazduhoplovstvo (CAA) najavila je produženje ograničenja avio putovanja kako bi sprečila širenje kovid-19 do 6.00 u ponedeljak, 7. juna.

Ovim je zabranjen ulazak u Grčku državljanima drugih zemalja koji dolaze vazdušnim putem, ali ne i državljanima EU i Šengenskog prostora, njihovim supružnicima ili partnerima i njihovoj maloletnoj deci, prenela je ANA.

Iz zabrane su izuzeti putnici koji putuju iz esencijalnih razloga i osobe sa stalnim boravkom iz 22 zemlje: Srbije, Australije, Severne Makedonije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, SAD, Velike Britanije, Izraela, Kanade, Belorusije, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Katara, Kine, Kuvajta, Ukrajine, Ruande, Rusije, Saudijske Arabije, Singapura, Tajlanda i Bosne i Hercegovine.

Svi putnici koji stižu u Grčku moraju da popune i predaju PLF obrazac na sajtu https://travel.gov.gr koji sadrži njihove podatke o kontaktu u zemlji.

Svi putnici stariji od pet godina koji ulaze u zemlju moraju da prilože sertifikat izdat od javnog organa ili ovlašćene laboratorije o vakcinaciji protiv kovida, negativni PCR test ili dokaz da su se oporavili od virusa.

Oni mogu biti podrvrgnuti nasumičnom testu na kovid-19, koji je obavezan i moraju da budu u karantinu 14 dana ukoliko se utvrdi da su pozitivni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.