U trendu

Grčka procenjuje štetu od požara, zaseda vlada

ATINA – Grčke vlasti počele su danas da procenjuju štetu uzrokovanu požarima koji su opustošili brojne šume i zemlju, i naterali na hiljade ljudi da se evakuišu iz domova prethodnih nedelja, dok se vatra i dalje ne smiruje u brojnim delovima zemlje.

Najveći front trenutno se nalazi na ostrvu Evija, odakle je evakuisano na hiljade stanovnika iz brojnih sela, preneo je Rojters.

Premijer Kirjakos Micotakis vodiće danas ministarsku sednicu na kojoj će tema biti mere pomoći za ljude koji su izgubili imanje u požarima.

„Naš cilj je da procenimo količinu štete što pre, sa ciljem da odmah počnemo sa procesom kompenzacije našim ugroženim građanima“, navodi se u saopštenju ministarstva infrastrukture i saobraćaja.

I u Atini, gradski čelnici takođe su počeli da procenjuju štetu od požara koji je zahvatio severna predgrađa glavnog grada Grčke prošle nedelje, a ugašen je u subotu.

Požar u Atini je takođe naterao mnoge stanovnike na odlazak iz domova, a oštećene su kuće, firme, kao i na hiljade hektara okolne šume na planini Parnita na periferiji Atine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.