Greta Tunberg ličnost godine

Američki časopis „Tajm“ proglasio je švedsku aktivistkinju, tinejdžerku Gretu Tunberg za ličnost godine.
Ona je za ličnost 2019. godine proglašena zbog svog zalaganja u borbi protiv klimatskih promena.

Tunbergova je ranije danas optužila političke i poslovne lidere da žele sebe da predstave u boljem svetlu, a ne preduzimaju agresivne akcije u borbi protiv klimatskih promena.

„Još uvek verujem da je najveća opasnost ne raditi ništa, prava opasnost je kada političari i direktori predstavljaju kao da se nešto radi, a u stvari se ne radi ništa osim pametnog računovodstva i kreativnog pi-ara“, rekla je ona na samitu Ujedinjenih nacija u Madridu, preneo je Rojters.
Tunbergova je rekla da mnoga obećanja o balansiranju emisije gasova sa efektom staklene bašte ne uključuju uticaj brodarstva, vazduhoplovstva i međunarodne trgovine i pozvala na brže delovanje.

„Nula 2050. godine ne znači ništa ako se visoka emisija nastavi i samo u narednih nekoliko godina“, rekla je Tunbergova.

2 komentara
  1. Anonimni

    Ovo je samo promocija i forsiranje dece sa posebnim potrebama, što ona i jeste

  2. Zoran Zemun

    Vrlo antipaticna i nadasve izmanipulisana devojcica. Sve je to tako lepo marketinski organizovano, bedno i odvratno. Gde su joj roditelji, sta rade? Dete sedi mesecima ispred svedskog parlamenta i bleji. Koji bi normalan roditelj to dopustio? Mala non stop ponavlja, ja treba da sam u skoli a ne pred politicarima. Pa idi, ko ti brani! Jednostavno je nepodnosljiva

Napišite komentar