U trendu

Grlić Radman i Blinken o ulozi HR u integraciji Zapadnog Balkana u EU

ZAGREB – Ključna uloga Hrvatske u integraciji Zapadnog Balkana s Evropom i njena sve veća energetska važnost bile su dominantne teme sastanka američkog državnog sekretara Entonija Blinkena sa šefom hrvatske diplomatije Gordanom Grlićem Radmanom, danas u Briselu.

„Ovo je dobra prilika za razgovor o ključnoj ulozi koju Hrvatska ima u integraciji Zapadnog Balkana s Evropom, o njenoj sve važnijoj ulozi u energetici i o poslu koji ovde zajedno radimo u NATO-u, uključujući pomoć Ukrajini“, rekao je Blinken pre početka sastanka s Radmanom, prenela je Hina.

Oni su, navodi se, razgovarali na marginama dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova u Briselu koji je posvećen održivoj i dugoročnoj pomoći Ukrajini.

Grić Radman je rekao da će Hrvatska u okviru Sveobuhvatnog paketa pomoći Ukrajini osigurati pola miliona evra, da toj zemlji pruža humanitarnu pomoć i da je primila hiljade ukrajinskih izbeglica.

„Pomoći ćemo Ukrajini s našim iskustvom iz poslednjeg rata, uključujući i kroz projekt psihološke pomoći veteranima kao i u razminiranju“, naveo je Grlić Radman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar