Gruevski: Odluka o izborima Zaevu poslednja slamka spasa

BUDIMPEŠTA – Bivši premijer Severne Makedonije i aktuelni azilant u Mađarskoj Nikola Gruevski izjavio je večeras da je pravi razlog zbog kojeg se makedonski premijer Zoran Zaev odlučio za prevremene izbore, Zaevljeva namera da, kako je rekao, ponovo, pokušavajući da demonizuje opoziciju, moli za podršku kod međunarodnog faktora.

„Očito da je njegova lična procena da je ovo poslednji trenutak kada bi mogao da sastavi nekakvu priču, koliko god ona zvučala neubedljivo, da zahteva takvu pomoć“, napisao je Gruevski na svom profilu na Fejsbuku.

Gruevski još navodi da je Zaev svestan da bez njih, međunarodne zajednice, nema nikakve šanse da mu narod da dovoljnu podršku kojom bi pobedio ili kojom bi pak, nakon poraza na izborima, bez pobede, sastavio vladu.

„On će predstaviti opoziciju kao ‘nacionalištičko strašilo za evropske i evroatlantske integracije’, a sebe kao ‘anđela spasioca“, kaže Gruevski.

Kako ističe Gruevski u svojoj objavi na Fesbuku, odluka Zaeva za prevremene izbore nije „niti zbog dobijanja smernica od građana, čije mu smernice nikada nisu ništa značile, niti ih je ikada poštovao, niti za novo poverenje koje nikada nije dobio, niti za njegov kredibilitet koji zapravo nije nikada ni imao“.

„Odluka je u njegovim očima poslednja slamka spasa“, zaključio je Gruevski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.