U trendu

Grupa AFP koju podržava milijarder Koh podržaće novog republikanskog kandidata

RIČMOND – Politička grupa za zastupanje Amerikanci za prosperitet (AFP) koju podržava biznismen milijarder Čarls Koh sprema se da učestvuje u unutarstranačkim izborima za predsednika SAD 2024, rekavši da želi da podrži kandidata koji bi mogao da predvodi zemlju napred, navodi se u dopisu koji je odanas objavljen.

AFP ranije nije podržavao kandidate na predsedničkim izborima, ali je u dopisu naveo da bi najbolja stvar za zemlju bila da zemlja ima predsednika 2025. koji „predstavlja novo poglavlje“, preneo je Rojters.

U dopisu koji je izvršna direktorka AFP Emili Sidel poslala osoblju i aktivistima i koji je objavljen na sajtu organizacije, ne pominje se aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden niti njegov prethodnik Donald Tramp, ali se navodi da „da bi se napisalo novo poglavlje… treba okrenuti stranicu iz prošlosti“.

„To je teška istina kako je ja vidim“, kaže se u dopisu.

Republikanska partija predlaže loše kandidate koji se zalažu za stvari koje su protiv suštinskih američkih principa, a američki narod ih odbacuje, stoji u dopisu.

„Demokratska stranka sve više vidi ovo kao političku priliku i reaguju sa sve ekstremnijom politikom… To znači da je zemlja u silaznoj spirali, pri čemu obe strane pojačavaju loše ponašanje one druge“, istaknuto je u dopisu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.