U trendu

Haos u Francuskoj, sukobi demonstranata i policije zbog zakona o radu (video)

Policijske snage za suzbijanje nereda sukobile su se danas sa mladim demonstrantima sa kapuljačama na glavama tokom protesta u centru Pariza protiv reformi zakona o radu za koje je francuski predsednik Emanuel Makron pokrenuo inicijativu.

Policija je upotrebila vodene topove i odvukla je više demonstranata, kako se može videti na video-snimcima Rojtersa.

Francuski mediji javljaju da je protest u Parizu počeo oko 14:00 sati i da je pariska policija uočila oko 300 demonstranata sa kapuljačama, a glavno sindikalno udruženje, Generalna konfederacija rada (CTG), navodi da u demonstracijama u francuskoj prestonici učestvuje oko 60.000 ljudi.

Prema rečima predstavnika sindikata CTG Denisa Vavsorija, određeni broj zaposlenih na Ajfelovoj kuli planira da popodne, takođe, obustavi rad i za sada se ne zna da li će kula ostati otvorena za turiste.

CTG je pozvao svojih 4.000 članova na štrajk, dok su istovremeno zaposleni u železnici, javnim službama i studenti pozvani da protestuju na ulicama Pariza, Marseja i Tuluza, preneo je AFP.

Francuska policija rasporedila je ranije danas na ulice Pariza mobilne policijske jedinice u iščekivanju popodnevnog protesta u francuskoj prestonici.

Na hiljade sindikalnih aktivista već je jutos protestovalo u Marseju, Arveu i drugim francuskim gradovima, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.