U trendu

Haos u Tirani: Premijer Edi Rama gađan cipelom u parlamentu (video)

Poslanica Pokreta socijalista za integracije, Monika Krijemadi pokušala je danas da pogodi cipelom premijera Edija Ramu u parlamentu gde se vodila burna rasprava o imenovanju novog državnog tužioca, preneli su albanski mediji.

Premijera Albanije obezbeđenje je zaštitilo kišobranom. Opozicija je prethodno bacila i suzavac neposredno ka Rami. Takođe opozicioni poslanici gađali su papirima i predsednika parlamenta Iljira Meta.

Opozicija tvrdi da su izbori nelegalni i traži formiranje specijalne komisija koja bi izabrala državnog tužioca.

Istovremeno, ispred parlamenta došlo je do sukoba pristalica opozcije koji su pokušali da upadnu u zgradu parlamenta i prekinu sednicu posvećenu imenovanju privremenog državnog tužioca.

Policija je saopštila da je u sukobima povređeno šest policajaca, ali nije navela koliko je građana povređeno. Organi reda, kako se navodi, rade na identifikovanju učesnika nasilja.

Ispred parlamenta okupilo se oko 3.000 demonstranata koji su nosili američke i zastave EU i uzvikivali parole protiv vlade. Oni izbor privremenog državnog tužioca smatraju neustavnim.

Demonstranti su uspeli da probiju prvi red kordona, ali ih je policija odbila. Potom su demonstranti na policiju bacili dimne bombe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.