„Harvi“ protutnjao, idu novi: „Lidija“ preti Meksiku, „Irma“ se približava Karibima

Oko 1.400 ljudi potražilo je sklonište od nevremena u meksičkom letovalištu Los Kabos, pošto je očajala oluja „Lidija“ koja se formirala nad Tihim okeanom, prenose svetski mediji.

Oluja „Lidija“ donela je kišu širom Meksika, uključujući i glavni grad, gde je izazvala poplave zbog kojih je nakratko bio zatvoren aerodrom.

Meksički zvaničnici su naveli da su jaki vetrovi i obilne padavine pogodile Los Kabos i upozorili stanovnike da se pripreme za moguću snažnu oluju.

Istovremeno, iznad Atlantskog okeana formirao se uragan „Irma“ koji bi mogao od ponedeljka da pogodi istočni deo Karipskog mora kao oluja četvrte kategorije.

Uragan Irma nad istočnim delom Atlantskog okeana ojačao je na kategoriju 3 i ide ka Karibima, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane, prenosi Rojters.

Navodi se da se uragan nalazi na oko 1.160 kilometara zapadno od grupe ostrva Kabo Verde i da izaziva vetrove maksimalne brzine od 185 kilometara na čas.

Uragan se kreće prema Portoriku, koji je teritorija SAD, kao i Dominikanskoj Republici i susednom Haiti i mogao bi da tamo sredinom naredne nedelje donese padavine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.