U trendu

HDZ: Sergej Trifunović nepoželjan u Mostaru

MOSTAR – Gradski odbor HDZ BiH u Mostaru zatražio je danas da glumac Sergej Trufunović, inače rođen u tom gradu, bude proglašen personom non grata, zbog vređanja kandidatkinje te stranke na predstojećim lokalnim izborima.

Trifunović je, kako navode, 17. decembra na društvenim mrežama objavio fotografiju kandidatkinje HDZ BiH uz neprikladnu poruku na mestu izbornog slogana.

Montaža je, kažu, izazvala brojne negativne komentare, a nakon nekog vremena on je objavu uklonio.

Iz mostarskog HDZ su „najoštrije osudili šovinističku objavu i iskazani govor mržnje poznatog beogradskog glumca i političkog aktiviste Sergeja Trifunovića“.

„Žalosti činjenica da se tako u kontinuitetu već godinama u javnom prostoru ponaša jedan ‘deklarisani’ borac za demokratsku Srbiju i prava građana, Mostarac po rođenju, dramski umetnik, kojem je Mostar nebrojeno puta ukazao gostoprimstvo na Festivalu glume, a on je uzvratio uvredama, lažima i mržnjom“, navodi se u saopštenju HDZ.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će, povodom ovog istupa, kako je navedeno, preduzeti sve zakonom predviđene korake protiv Trifunovića u „cilju zaštite svoje kandidatkinje“.

Oni su zvali sva udruženja za zaštitu prava žena i omladine da osude ovakve obrasce ponašanja prema ženama, uz predlog da se, kako navodi, „šovinista Trifunović u rodnom gradu proglasi personom non grata“.

Napomenuli su i da ovo nije „prvi istup“ Trifunovića.

U sećanju im je, kažu, „njegovo likovanje kao poslednjeg varvarina“, nakon smrti generala HVO Slobodana Praljka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar