U trendu

HDZ: Šta bi bilo da su nas uveravali da je Srbija neunistiva

ZAGREB – Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), premijera Andreja Plenovića, oštro je kritikovala predsednika Zorana Milanovića, zbog izjave da predsednik Volodimir Zelenski Ukrajinu vodi u poraz, a da je Rusija neuništiva i pitaju šta bi bilo da su Hrvatsku 90-tih uveravali da je „Srbija neuništiva“.

„Milanović ne može pobeći od činjenice da se protivio širenju NATO i pre ruske agresije… Neprekidno osporava sankcije koje su države članice jednoglasno usvojile protiv Rusije. A sada je otišao i korak dalje – dovodi u pitanje potrebu da ukrajinski narod brani svoju zemlju, da uopšte pruža otpor agresoru!?!“, navodi se u saopštenju HDZ objavljenom na Fejsbuku.

„Zamislimo samo kako bi se Hrvati osećali da im je 90-ih netko poručivao: Nastavite li se boriti za slobodu, izgubićete, jer je Miloševićev velikosrpski režim „brojniji“ i „jači? Jer je Srbija „neuništiva“, kako to danas uverava Milanović dok se divi Rusiji“, navode iz HDZ.

Milanović, poručuju iz HDZ, nimalo ne pomaže svojim proruskim izjavama i vređanjem svih ostalih zemalja koje ne dele njegov stav.

Pobogotovo, kažu, ne pomaže Hrvatima u BiHveć ih „sramoti i izoluje na evropskom niovu“.

HDZ pita Milanovića kako može da pomogne svom narodu, ako sve okreće protiv sebe.

„Ovakvo kontinuirano opravdavanje agresije ruskog režima, kojim istrajno nanosi štetu , iznova otvara puno pitanja – Za čije to interese radi Milanović“, pitaju iz HDZ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.