najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Helikopterima protiv krijumčara ljudi

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl – Lajtner naredila je upotrebu policijskih helikoptera u borbi protiv krijumčara ljudima, prenose bečki mediji.

Broj transporta ilegalaca je eksplodirao, i samo u jednom mesecu dogodilo se deset teških saobraćajnih nesreća u koja su bila umešana vozila krijumčara.

“Nažalost, činjenica je da broj transporta nepresano snažno raste. Samo u julu je policija uhapsila 90 krijumčara i 5.400 ilegalaca”, precizirala je Mikl Lajtner.

Ona je ocenila da je zabrinutost Austrijanaca opravdana i da zbog toga policija pokreće veliku ofanzivu protiv krijumčara ljudi – kako je nazvala “mafije”.

Prema njenim rečima, 16 policijskih helikoptera ciljano će “loviti” tipična vozila krijumčara nadgledati od železničku prugu na istoku i jugu zemlje.

“Posada će prijavljivati sumnjiva vozila svojim kolegama na putu”, ukazala je ona i naglasila da će istovremeno biti pojačane i patrole policije na autoputevima.

“Prisustvo policije na tranzitnim putevima treba da bude masivno pojačano”, naglasla je Mikl Lajtner.

Dalje je planirano proširenje saradnje sa policijom u Mađarskoj i Italiji.

Mikl Lajtner je ukazala da Austrija trenutno ne nemerava da upotrebljava dronove za nadzor granice, jer je to preskupo i iziskuje previše osoblja.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike