U trendu

Herson: Dva civila ranjena u ukrajinskom bombardovanju

HERSON – Dva civila su ranjena, a jedna privatna kuća je uništena u današnjem U današnjem ukrajinskom granatiranju Hersona na jugu zemlje, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova Hersonske oblasti.

„U ukrajinskom granatiranju potpuno je uništena kuća jedne porodice sa detetom. Prema prvim informacijama, dve osobe su ranjene. Ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju Hersonsku oblast“, navodi se u saopštenju oblasnog MUP objavljenom na Telegram kanalu.

U izveštaju agencije TAS S se navodi da su ranije danas aktivirani prodivvazdušni (PVO) sistemi ruskih snaga, a potvrđeno je da su se čule četiri detonacije i da se mogao videti stub dima u centralnom delu Hersona.

Raniije danas policija Hersonske oblasti saopštila je da je gradska klinička bolnica u Hersonu oštećena je granatiranju koje su izvele ukrajinske trupe.

U saopštenju na Telegramu navedeno je i da su ukrajinske trupe u granatiranju koristile i američke raketne sisteme HIMARS.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da su ukrajinske raketne i artiljerijske jedinice izvele dva udara na komandna mesta i skladišta municije ruskih snaga u oblasti Černobajevke, preneo je Unian.

Hersonska oblast se nalazi na jugu Ukrajine i pod kontrolom je ruskih snaga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.