U trendu

Hilari Klinton: Žene marširaju za naša prava

Kandidatkinja demokrata na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton zahvalila je danas na Tviteru učesnicama marša u Vašingtonu zbog toga što „ustaju, govore i marširaju za naše vrednosti“ i dodala da je to „jednako važno kao i do sada“.

U Vašingtonu se okuplja sve veći broj žena, a u javnom prevozu vlada velika gužva. One su nezadovoljne Trampovim stavovima po pitanju zdravstva, abortusa, kulturne raznolikosti i klimatskih promena.

Glumica Amerika Ferera okupljenima u Vašingtonu rekla je da novoizabrani predsednik nije Amerika, već su to okupljeni koji ne idu nigde.

„Danas marširamo za moralnu srž ove nacije, protiv koje je naš novi predsednik započeo rat. Naše dostojanstvo, naš karakter, naša prava su ugroženi i platforma mržnje i podele je juče preuzela vlast“, rekla je Ferera.

Gradske vlasti su saopštile da očekuju da će se okupiti i do 500.000 žena, što je dvostruko više od prvobitnog predvidjanja.

U još oko 600 gradova širom sveta organizovani su „sestrinski“ marševi koji za cilj imaju isticanje prava žena, za koje demonstratkinje u Vašingtonu veruju da bi mogla biti ugrožena pod novom administracijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar