U trendu

Hiljade Libanaca u ljudskom lancu kao podrška protestima

BEJRUT – Hiljade građana Libana formiralo je danas ljudski lanac duž autoputeva i obalskih puteva koji povezuju Bejrut sa ostalim gradovima te zemlje, kako bi dali podršku antivladinim protestima.

Učesnici protesta držali su se za ruke uz glavni most koji povezuje Bejrut sa severom i jugom zemlje, a u planu je da na taj način formiraju živi lanac dugačak čak 171 kilometar, koliki je razmak između južne i severne obale, prenosi Rojters.

Protesti su počeli pre 11 dana zbog najavljenih ekonomskih reformi vlade, a učesnici zahtevaju promenu vlade i političkog sistema u zemlji, prenosi AP.

Jedna od organizatora protesta, profesorka istorije Džuli Tego Baou Nasif rekla je da će u akciji pomagati i motociklisti, kako bi otklonili eventualne zastoje pri formuiranju lanca.

„Cilj ovog ljudskog lanca je da se prikaže slika Libana, koji od juga do severa odbacuje bilo kakvu sektašku pripadnost. Danas nemamo političke zahteve, samo želimo da pošaljemo poruku jednostavnim držanjem za ruke pod zastavom Libana“, rekla je ona, prenosi Gardijan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.