U trendu

Hit dana: Evo kako se Kolinda narugala Trampu (foto)

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović dobro se snašla danas u kraćem razgovoru sa Američkim predsednikom Donaldom Trampom u Varšavi kada je on, govoreći o energetskim projektima u regionu, zapitao da li je čula za projekat plutajućeg terminala LNG na Krku.

Tramp se okrenuo prema hrvatskoj predsednici, zapotao da li je ikad čula za taj projekt i zna li sve o tome, ali je ime ostrva Krk jedva izgovorio.

„Da, a mogu to i izgovoriti“, odgovorila mu je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović aludirajući na Trampov izgovor reči Krk.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović na marginama samita Inicijative tri mora u Varšavi sastala se sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, sa kojim je razgovarala i o energetskim projektima u regionu.

Kitarović i Tramp su se tokom sastanka dotakli i odluke Arbitražnog suda u sporu oko granice između Slovenije i Hrvatske.

„Ovaj region je važan za mene jer, kao što znate, moja je supruga iz Slovenije.

Vaše zemlje je ujedinila misao da će prosperirati, a ovde smo kako bismo pokrenuli novu budućnost za energiju koja će donijeti prosperitet za sve naše građane. Ako su vam potrebni energenti, slobodno nas nazovite. Većina infrastrukture je iz starog Sovjetskog saveza, pa vaš narod koristi stare puteve koji ne funkcionišu dobro“, rekao je Tramp.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.