U trendu

Hong Kong: Brutalno ubistvo manekenke Čoi

HONG KONG – Vesti o ubistvu 28-godišnje manekenke i influenserke Ebi Čoi u Hong Kongu, čiji su raskomadani delovi tela pronađeni prošlog meseca u njenom stanu zajedno sa sekačem za meso i električnom testerom, ispunile su naslovne stranice novina i časopisa širom sveta.
Ubistvo manekenke ne samo da je užasnulo grad, koji se rangira kao jedan od najbezbednijih na svetu, već je izazvalo i veliku pažnju svetskih medija koji su objavili jezive detalje ubistva.
Nasilna smrt Ebi Čoi probudila je sećanja na prethodne slučajeve ubistava i rasparčavanja tela u Hong Kongu, uglavnom mladih žena, koje su počinili muškarci, objavio je danas Si-En-En.
U Hong Kongu su u poslednjih 30-ak godina izvršena četiri takva ubistva žena, od kojih je najmlađa imala samo 17 godina, a ubio je taksista koji je do hapšenja 1982. godine držao raskomadane delove tela žrtve u teglama.
U ovom gradu, međunarodnom finansijskom centru svake godine se dogodi samo nekoliko desetina ubistava, u poređenju sa nekoliko stotina u Njujorku, a prošle godine je evidentirano 77 pljački, u poređenju sa više od 17.000 u Njujorku ili 24.000 u Londonu.

Veliko interesovanje javnosti za nekoliko prethodnih slučajeva nastalo je, između ostalog i zbog toga što su ovakvi brutalni zločini retkost, kažu stručnjaci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.