U trendu

Hongkong: Policija blokirala demonstrante na univerzitetu

HONGKONG – Policija u Hongkongu opkolila je danas više stotina demonstranata kako im ne bi dozvolila da izađu iz velikog univerzitetskog kompleksa i oslobodivši na taj način okolne ulice posle dvodnevne blokade.

Stotine demonstranata su se tokom celog jednog dana unutar Politehničkog univerziteta borile sa policijskim vodenim topovima i blindiranim vozilima, prenosi Rojters.

Jedan policajac u Hongkongu pogođen je u nedelju strelom kada je policija upotrebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastera demonstrante koji su okupirali kampus univerziteta.

Na fotografijama, objavljenim na Fejsbuk stranici policije, vidi se da je strela pogodila policajca u potkolenicu, a policija je saopštila da je on prebačen u bolnicu, preneo je ranije AP.

Učesnici protesta počeli su da se povlače u zgradu Politehničkog univerziteta tek kada je počela da pada noć, strahujući da će se naći u zamci pošto je policija koristila suzavac i približila im se sa suprotne strane.

Politehnički univerzitet u Hongkongu jedan je od brojnih univerzitetskih kampusa, koji su protekle nedelje korišćeni kao mesto okupljanja učesnika protesta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.