U trendu

Honkong: Policija će na nasilje odgovoriti bojevom municijom

HONGKONG – Honkoška policija zapretila je danas da će odgovoriti bojevom municijom ukoliko učesnici protesta budu koristili smrtonosno oružje i činili druga nasilna dela.

Policja je u saopštenju pozvala demonstrante da prestanu da napadaju policajce smrtonosnim oružjem i dodala da će u suprotnom odgovoriti silom, uz upotrebu bojeve municije.

Jedan policajac u Hongkongu pogođen je danas strelom kada je policija upotrebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastera demonstrante koji su okupirali kampus univerziteta.

Na fotografijama, objavljenim na Fejsbuk stranici policije, vidi se da je strela pogodila policajca u potkolenicu, a policija je saopštila da je on prebačen u bolnicu.

Demonstranti su odbijali da se povuku, iako su kamioni s vodenim topovima u pokušaju da se približe demonstrantima prelazili preko cigli koje su oni postaviil.

Učesnici protesta počeli su da se povlačeka zgradi Politehničkog univerziteta tek kada je počela da pada noć, strahujući da će se naći u zamci pošto je policija koristila suzavac i približila im se sa suprotne strane.

Demonstranti su sa krova univerziteta u koji su se zatvorili gađali policiju strelama i molotovljevim koktelima, prenosi Rojters.

Policija je upotrebila suzavac i u drugim delovima Hongkonga, a u nekim distriktima bilo je direktnih sukoba s demonstrantima.

Policija je upozorila da su nasilne aktivnosti na hongkonškom Politehničkom univerzitetu eskalirale u nerede.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.