U trendu

HR: Jaka bura obustavila trajektne linije i zatvorila puteve

SPLIT – Zbog jake bure na srednjem Jadranu danas je otkazano više trajektnih i katamaranskih linija, a zbog jakih udara vetra zatvoreni su Paški most, autoput Maslenica-Zaton Obrovački i autoput između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Samo za putnička vozila otvoren je deo puta Rijeka-Zagreb, dok druge vrste vozila motraju da koriste obilaznicu kroz Gorski kotar, prenosi Index.

Ranije danas objavljeno je da je obustavljena trajektna linija Makarska-Sumartin, a u poslepodnevnim satima i katamaranske linije Split-Vis, Split-Bol-Jelsa i Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

„Udari bure u poslepodnevnim satima dostizaće i 70 kilometra na sat što stvara višemetarske talase rizične za plovidbu, pa smo odlučili da prekinemo ove linije“, izjavila je direktorka Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić, prenosi Hina.

Ona je istakla da prate prognoze meteorologa i da će na osnovu njih donositi odluke kad će ponovo biti uspostavljene ove brodske linije.

Kako se navodi, na Biokovu je jutros izmereno minus jedan stepeni i napadao je sneg 15 santimetara, što je prvi obilniji sneg ove zime na toj planini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.