U trendu

HR: Nestao avion, HR mediji: HGS S povukao objavu o rušenju

ZAGREB – Sportski avion Cesna sa četiri putnika nestao je danas severno od Rakovice, u oblasti Korduna južno od Karlovca i Slunja, saopštila je Hrvatska gorska služba spasavanja (HGS S).

Kako se navodi u objavi na Tviteru, na terenu je 30 članova HGS S-a. U dolasku je još 30 članova, među kojima i timovi sa psima.

Pojedini hrvatski mediji preneli su, pozivajući se na saopštenje HGS S, da se avion srušio, a kasnije su objavili da je HGS S povukao tu informaciju sa Tvitera. Na Tviteru HGS S-a sada stoji obaveštenje da je avion nestao.

HGŠ je na Tvitteru prvo objavio da se sportski avion sa četiri putnika srušio danas severno od Rakovice, a potom objavu izbrisao i izvestio da je avion nestao, prenosi Hina.

Civilna zaštita saopštila je ranije da je nestao avion tipa Cesna koji je danas poleteo iz Splita, a kretao se prema Nemackoj i da su na koordinate nestanka upućeni članovi HGS S-a s dronom i policija.

Hrvatska kontrola leta obavestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom svionu severno od Rakovice, na visini 2.300 stopa.

Karlovacka policija saopštila je da je u 11.48 sati primila dojavu da je sa radara Hrvatske kontrole zracne plovidbe u 11.25 sati nestao avion tipa Cesna 182, na širem slunjskom području, koji je leteo iz pravca Splita prema Nemackoj.

Odmah po dojavi u pretragu podrucja su se uključila 34 policijska službenika, među kojima pripadnici specijalne i interventne policije i 28 pripadnika Hrvatske gorske službe spasavanja koji u pretrazi koriste dron.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.