U trendu

HR: Spasena dvojica Nemaca s katamarana

RIJEKA – Završena je potraga za dvojicom nemačkih državljana koji su katamaranom na naduvavanje isplovili iz uvale Jakišnica na Pagu, a bura ih je nosila prema ostrvu Trsteniku.

Prvi je pronađen u petak popodne kod Velog Lošinja, a drugi je doplivao do obale i danas se javio lošinjskoj policiji, izvestila je Hina.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske danas su izvestili da je posada policijskog plovila učestvovala u traganju za dvojicom nemackih državljana, koje je koordinirala Nacionalna centrala za uskladivanje traganja i spašavanja na moru (MRČ Rijeka), a bila su uključena i plovila Lučke kapetanije i Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture.

Posada policijskog plovila pronašla je katamaran na naduvavanje i 59-godišnjeg nemackog državljanina u petak oko 17.30 sati između ostrvca Oruda i Velog Lošinja.

Od njega su saznali da je drugi nemacki državljanin, 23-trogodišnjak, skočio u more za veslom koje je im je ispalo, a potom ih je razdvojio jak vetar.

Nakon što su spašenog muškarca s katamaranom doteglili do obale, nastavljeno je traganje za mladićem, a prekinuto je u večernjim satima.

Mladić je, međutim, jutros došao u lošinjsku policiju nakon što je uspeo da dopliva do obale kod Malog Lošinja.

Iz policije su izvestili o još jednom spašavanju na moru, a reč je takođe o nemačkom državljaninu koji se na dasci za surfovanje uputio iz uvale Pogana na Cresu.

Nakon što je juče oko 14 sati primljena dojava da je surfer pao u more, a bura ga nosi dalje od obale, isplovilo je policijsko plovilo, a čovek je pronađen na otvorenom moru ispred uvale Pogana, kako pluta držeći se za dasku za surfovanje i izvučen na sigurno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar