U trendu

Hrenjin: Zapad sprema nacionalističke vojne formacije protiv Belorusije

MINSK – Zapad sprema u Ukrajini nacionalističke vojne formacije koje mogu biti upotrebljene protiv Belorusije u cilju nasilnog osvajanja vlasti, izjavio je beloruski ministar odbrane Viktor Hrenjin.

Ministar je u intervjuu beloruskom izdanju „SB.Belorusija danas“ rekao da je primetno ogromno povećanje broja američkih i NATO vojnih formacija u regionu istočne Evrope, pod pseudo-izgovorom odbrane od „pretnje sa Istoka“, preneo je Sputnjik.

On je skrenuo pažnju na veliki broj letova izviđačkih aviona SAD i njihovih saveznika u blizini granica republike.

„U toku je izviđanje. Primetan je visok intenzitet letova izviđačke avijacije SAD i njihovih saveznika, uključujući one u blizini beloruskih granica, uz aktivno učešće svog raspoloživog arsenala: od strateških izviđačkih aviona do aviona taktičke avijacije i bespilotnih letelica“, kazao je ministar.

On je dodao da je sa 30 izviđačkih letova nedeljno u 2021. godini sada to 65-70.

Beloruski ministar je zaključio da se Zapad bavi pitanjima ofanzivnog karaktera, pri čemu Belorusiju i Rusiju smatra direktnim neprijateljima.

Prema njegovim rečima, u slučaju napada Belorusija se uzda u sebe, ali da ako zatreba pomoć u Rusiji ima pouzdanog saveznika.

Hrenjin je podvukao da će Minsk i Moskva nastaviti da preduzimaju zajedničke mere za sprečavanje vojnih pretnji Saveznoj državi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar