U trendu

Hrvatska: Policija morala da koristi suzavac da zaustavi tuču

ZAGREB – Hrvatska policija bila je prinuđena da upotrebi suzavac kako bi zaustavila tuču dvojice pijanih muškaraca i drugih zasad nepoznatih osoba u mestu Parag, u Međimurskoj županiji, saopšteno je danas iz policije.

Kako se navodi, policija je prilikom intervencije tokom incidenta koji se dogodio u subotu uveče upotrebila suzavac zbog „solidarisanja većeg broja okupljenih građana sa izgrednicima“.

Dodaje se da je lokalna policija uhapsila dvojicu muškaraca „uz upotrebu sredstava prisile, telesne snage i sredstava za vezivanje“, kao i da je započeta potraga za ostalim učesnicima tuče u kojoj su najmanje dve osobe lakše povređene, prenosi Hina.

Policija je bacila suzavac nakon što su se okupljeni solidarisali sa izgrednicima i, uprkos upozorenju, nastavili da glasno negoduju i prete policajcima koje su pokušali da okruže, stoji u saopštenju.

U pomoć policijskoj patroli bili su upućeni službenici interventne policije.

Uhapšenim muškarcima, starosti 33 i 28 godina, izmereno je 0,73 i 0,89 promila alkohola u krvi, a policija ih, osim za opštu tuču, tereti za narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i bezobrazan način.

Policija je daljnjom kriminalističkom istragom dosad identifikovala šest osoba protiv kojih će biti podneti optužni predlozi zbog prekršaja naročito drskog ponašanja.

Istraga se nastavlja, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.