U trendu

Hrvatski DHMZ upozorio na obilne kiše, a ponegde i sneg

ZAGREB – Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske upozorio je danas građane na nadolazeći period mogućih jakih kiša, bujičnih poplava i snega, uz moguće stvaranje snežnog pokrivača ponegde i do 20 centimetara.

Danas je na snazi meteoalarm za celu Hrvatsku, osim za zagrebačku i osječku regiju. Za gospićku i riječku regiju na snazi je narandžasti meteoalarm zbog jake kiše i žuti zbog vetra i grmljavinskog nevremena.

Takođe, zbog jake kiše, vetra i grmljavinskog nevremena je na snazi žuti meteoalarm za ostala područja.

Za sutra je skoro za celu Hrvatsku izdat meteoalarm, izuzev osječke regije. U većini zemlje bit će obilnih kiša, a u gorskim krajevima moguće je i da sneg napada više od pet centimetara.

„Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snega i/ili leda na putevima i trotoarima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, vožnji bicikla ili vožnji na klizavim površinama“, upozorili su iz DHMZ-a.

Navode da se posebno na području Rijeke i šire okoline sa zalađem može očekivati izuzetno velika količina padavina. Do nedelje uveče očekuje se i stvaranje znatnijeg snežnog pokrivača, ponajpre u gorju gde će napadati verovatno i više od 20 centimetara.

Snega će, kažu, biti i u nižim krajevima, pre svega na području centralne i istočne Hrvatske, uz mogućnost stvaranja snežnog pokrivača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar