U trendu

Hvar: Jako nevreme, ulice pod vodom, munja udarila u kuću

HVAR – Ogromna količina kiše danas je za kratko vreme potopila hvarske ulice i trgove, izazvala odrone, poplavila i neke objekte.

Kako javlja portal Dalmacija Danas, more je zbog bujica u Hvaru poprimilo smeđu boju.

Za samo sat vremena u gradu Hvaru palo je 90 litara kiše po kvadratnom metru, a poslednja 24 sata preko 120 litara, što je više od prosečne količine padavina koja padne u novembru, preneo je portal Index.hr.

„Imamo dosta problema sa padavinskim vodama. Garaže nam plivaju, sve je puno vode“, kazao je za Dalmaciju Danas komandant Dobrovljnog vatrogasnog društva Hvar Nikola Škare.

„Pumpamo bez prestanka, a kiša ne prestaje. Problem je i to što su telefoni u kvaru, obavestili smo i policiju o tome“, dodao je on.

Osim obilnih padavima, u Hvaru je problem jaka grmljavina zbog čega je stradalo dosta elektronike.

Udari munja izazvali su značajnu materijalnu štetu jer su pregoreli brojni električni uređaji, a deo područja ostao je bez telefona.

Oko 14:15 vatrogasci su požurili na intervenciju na predeo Križni rat gde je udar munje izazvao požar krovišta porodične kuće.

Kako je za Dalmaciju Danas kazao komandant hvarskih vatrogasaca, Nikola Škarpa, intervencija je u toku, a prema prvim informacijama niko nije povređen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar