U trendu

I Bahrein uručio protestnu notu ambasadoru Libana

KAIRO – Ministarstvo spoljnih poslova Bahreina pozvalo je danas ambasadora Libana i uručilo mu protestnu notu zbog izjave libanskog ministra informisanja Džordža Kordahija o ulozi Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u ratu u Jemenu.

Prethodno su isto učinile i Saudijska Arabija i Kuvajt.

Bahreinsko ministarstvo navodi u noti da „zločini terorističke grupe Hutu protiv jemenske republike i njenog naroda i njihova kontinuirana agresija protiv Saudijske Arabije opovrgavaju nove neodgovorne tvrdnje koje su protivne diplomatskih normi“, prenosi Rojters.

Kordahi je u intervjuu snimljenom 5. avgusta, a objavljenom juče na društvenim mrežama, rekao je da se Huti koje podržava Iran, samo brane, a rat u Jemenu je okarakterisao kao „uzaludan“.

On je danas negirao da je izneo neprijateljski stav prema Saudijskoj Arabiji i UAE i rekao da je izjavu o jemenskom ratu izneo kao lično mišljenje i to pre nego što je ušao u vladu.

„Ja sam protiv arapsko-arapskih ratova. Odbacujem optužbe da imam neprijateljski stav prema Saudijskoj Arabiji“, rekao je Kordahi i dodao da neće podneti ostavku, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar