U trendu

I dalje bez dogovora EU i Britanije, Džonson dolazi u Brisel

BRISEL – Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i premijer Velike Britanije, Boris Džonson, zaključili su danas da nema uslova za finalizaciju sporazuma o Brgzitu.

„Razmotrili smo trenutno stanje u pregovorima i zaključili da nema uslova za finalizaciju sporazuma zbog preostalih značajnih razlika po tri ključna pitanja: jednakim pravima, upravljanju i ribarstvu“, stoji u zajedničkom saopštenju Lajen i Džonsona, koji su danas imali dugačak telefonski razgovor.

Od glavnih pregovarča EU Mišela Barnijea, i Velike Britanije, Dejvida Frosta, zatražano je da pripreme pregled „preostalih razlika“, o kojima će se narednih dana razgovarati na fizičkom sastanku u Briselu.

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da je pregovarač EU, Mišel Barnije, tokom dana u razgovoru sa predstavnicima zemlja članica, poručio da se pregovori sa Londonom neće nastavljati posle srede, ukoliko se do tada ne postigne dogovor.

Dogovor o budućim odnosima EU i Velike Britanije biće tema sastanka lidera EU 27 koji u Brisel dolaze 10. i 11. decembra na završni godišnji samit.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar