U trendu

I lideri nekih političkih stranaka iz regiona upućuju saučeš

BEOGRAD – Povodom smrti patrijarha Irineja saučešće su uputili i lideri pojedinih političkih stranaka iz regiona – Crne Gore i republike Srpske.

Tako u poruci saučešća zbog odlaska patrijaraha predsednik Prave Crne Gore i poslanik u crnogorskoj skupštini Marko Milačić ukazuje da je Crkva danas, i zaslugom patrijarha, povratila mesto koje u prosvećenom društvu zaslužuje.

„Nama ostaje da se molimo Bogu da bude sa nama u vremenima koja dolaze“, poručio je Milačić i dodao da će kao uspomena na patrijarha Irineja ostati duh jedinstva i sabornost, smiren i razuman odnos prema svim pretnjama koje su se, kako kaže, nadvile nas našim narodom.

Predsednik Socijaldemokratske stranke iz Banjaluke Mirko Šarović poručio je da će patrijarh Irinej ostati upamćen kao zaštitnik vere, borac za jačanje položaja Srpske pravoslavne crkve u regionu i zaštitu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

„Napustio nas je veliki srpski arhipastir, zaštitnik prava Srpske pravoslavne crkve u čitavom regionu i neimar koji je neumorno gradio i pomagao crkve i manastire“, naveo je Šarović i dodao da će patrijarh Irinej biti upamćen kao značajna figura čija je misija bila obnova duhovnosti i jačanje položaja Srpske pravoslavne crkve.

Predsednik Demokratskog narodnog saveza iz Banjaluke Nenad Nešić podseća da narodi koji žele temeljno da spoznaju sebe moraju se svojim nemirom, nesigurnošću, čak i slabostima, pa i grehom, svim svojim bićem približiti Bogu.

„Srpski narod je danas izgubio patrijarha, čiji život i reč su uvek bili tu da uprkos svim manama i slabostima ne zaboravimo da postoji nešto više i jače od svih nas – vecnost Božija“, naveo je Nešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.