U trendu

Ibrahimović: Glasanje za opoziv Leposavića test demokratije

PODGORICA – Ko želi da vodi državu, mora donositi hrabre odluke, a oni koji nemaju hrabrosti da kažu da je Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac, nemaju kapaciteta da vode državu, smatra poslanik i budući predsednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahović.

Ibrahović, koji je jedan od predlagača nove rezolucije o Srebrenici u Skupstini Crne Gore, kaže da je upravo suština tog predloga da Crna Gora jasno pokaže da deli evropske i evroatlanske vrednosti i da je na visini istorijskog zadatka.

„A istorijski zadatak je, kao i do sada, da Crna Gora bude luča i oaza temeljnih vrednosti i centar na prostoru Balkana, koji je spreman da se suoči sa prošlošću, jer bez toga ne možemo gledati u bolju budućnost i ne može biti pomirenja u regionu“, rekoa je Ibrahimović.

Iz tog razloga, smatra, glasanje u parlamentu za razrešenje ministra Vladimira Leposavića biće elementarni test demokratije.

Smatra da Leposaviću nakon, kako kaže, svega što je izgovorio, nije mesto u vladi i veruje da to misli i većina građana.

„Njihovo mišljenje trebalo bi da uvaže predstavnici političkih partija koje se nalaze u parlamentu. Ovo je još jedan test za poslanike vlasti, a za nas je to realno i Bošnjačka stranka će glasati za razrešenje“, rekao je Ibrahimović za podgorički radio, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.