U trendu

Ideja antifašizma ostaje imperativ slobodnog čovečanstva

PODGORICA – Funkcioneri Demokratske narodne partije, i Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore, Milan Knežević i Radisav Stanišić sa saradnicima položili su vence na spomen-obeležje Partizanu borcu na Gorici, u znak obeležavanja Trinaestojulskog ustanka.

Iz ovih stanaka je saopšteno da baštineći u svojim programima ideje slobode i antifašizma s pijetetom obeležavaju Trinaesti jul, kao jedan od najsvetlijih datuma u istoriji Crne Gore.

Poručili su da je to datum kada je ovaj narod, među prvim narodima na Balkanu i u Evropi, rekao svoje istorijsko, neustrašivo “NE!” ropstvu i tiraniji, i ustao protiv daleko nadmoćnijeg fašističkog okupatora i njegovih saveznika.

Ističu da ideja antifašizma u svakom, pa i današnjem vremenu ostaje imperativ slobodnog čovečanstva.

“Uz obavezu današnjih i novih generacija da junačku žrtvu naših predaka danas i uvek s pijetetom obeležavaju i poštuju kao svetli primer nesalomivosti našeg naroda, koji se ni Trinaestog jula 1941. godine ‘ne šće u lance vezati’, već se uzdignuta čela upisa u noviju istoriju celog slobodoljubivog čovečanstva”, navodi se u saopštenju, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.