U trendu

Il Manifesto: SAD i Izrael bi da uvuku Iran u rat, traze povod

RIM – Italijanski dnevni list leve orijentacije “Il Manifesto” piše, u opširnom članku, “da Sjedinjene Amerčke Države i Izrael” pokušavaju da uvuku Iran u rat i da za to traže neki povod.

List navodi da su već nekoliko dana američke vojne baze u blizini Persijskog zaliva u stanju “uzbune”, da je u zoni američka nuklearna podmornica “Džordžja“, i da su proteklih dana američki bombarderi B52, nadletali područje u misiji upozorenja.

Prema pisanju lista, ne zna sa sigurnošću gde se nalazi izraelska podmornca “Delfin” opremljena nuklearnim bombama, koja je prošli mesec prošla kroz Suecki kanal, ali tvrdi list, “nema dileme da je u zoni Persijskog zaliva”.

Napetost u regionu Zaliva je porasla jer je ovih dana prva godišnjica ubistva iranskog generala Sulejmanija koji je ubijen uz pomoć američkih dronova. Iran je, podseća list, obećao odmazdu.

Iranski ministar za inostrane poslove optužio je SAD i Izrael da traže razlog za početak rata proitv Irana i upozorava “da podaci tajnih službi upućuju da izraelski agenti rade na stvaranju povoda za američki napad na Iran”, piše italijanski list “Il Manifesto”

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar