U trendu

Zatrpan hotel, novi bilans: Jedanaest preživelih, 14 žrtava, 15 nestalih (foto, video)

Šest tela izvučeno je tokom noći iz ruševina hotela uništenog u lavini pre šest dana u Italiji, objavili su italijanski mediji, navodeći službene izvore. Time se broj potvrđenih smrtnih slučajeva popeo na 14, dok se traga za još 15 nestalih. Spasioci se još uvek nadaju da će doći do preživelih, uz 11 osoba koje su ranije pronađene.

Paralelno sa spasilačkim naporima koji i dalje traju, italijansko pravosuđe pokušava da utvrdi redosled događaja u hotelu Rigopiano u Abruzu, kako bi se pokazalo da li se tragedija mogla izbeći.

Dan nakon nesreće otvorena je istraga za ubistvo iz nehata kako bi se utvrdilo jesu li svi rizici uzeti u obzir, kako pri izgradnji hotela tako i u redosledu događaja prošle srede. Internetom se proširio mejl koji je hotelska uprava poslala vlastima moleći pomoć samo nekoliko sati pre tragedije.

Uprkos tome što nije spomenut strah od lavine, opisuje se panika gostiju koji su zbog snega ostali zatočeni u hotelu kada je potres pogodio regiju. Lavina se pokrenula nakon niza jakih potresa u središnjem delu Italije prošle srede, i nakon tri dana gustog snega.

Iz ruševina izvukli tri šteneta

Spasilačke ekipe u ponedeljak su pod ruševinama italijanskoga hotela zatrpanog lavinom pronašle tri šteneta, što je pobudilo novu nadu da bi neke od 17 nestalih osoba za kojima se već, sada sedmi dan traga, mogle da budu žive.

Vatrogasac Fabio Jerman rekao je da otkriće tri belodlaka štenca pasmine abruskog ovčara znači da možda još postoje vazdušni džepovi u urušenom zimovalištu, „važan znak života koji nam daje nade“, prenose mediji.

Three puppies found in avalanche-struck hotel

22 people are still missing after an avalanche hit a hotel in Italy, but the discovery of three sheepdog pups has raised hopes there might still be more survivors among the rubble.

Gepostet von The Guardian am Montag, 23. Januar 2017

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.